DOVOLENÁ: ve dnech 18.3 až 29.3 bude probíhat dovolená. Všechny objednávky, dotazy atd budou vyřízeny až po 29.3

HISTORIE ZNAČKY BBURAGO

Historie značky Bburago

Logo Bburago

BBurago je značka kovových modelů automobilů. Původně společnost sídlila v Burago di Molgora v Itálii, kde se vyráběly všechny výrobky od roku 1976 do roku 2005. Původní jméno firmy bylo MARTOYS. Tuto firmu řídili tři bratři, jejichž příjmení bylo Besano. V roce 1976 došlo k přejmenování na firmu Bburago. Název se dvěma "B" vznikl podle lokality, kde firma působila (Burago di Molgora) v části Monza v Itálii a spojením počátečního písmena příjmení bratrů.

Bburago Lamborghini Gallardo Spyder

Svou vůbec nejoblíbenější kategorii měla značka Bburago na trhu v měřítku 1/18 a následně i v měřítku 1/24. Jedna z prvních výrobních sérií Bburago byla řada nákladních automobilů Fiat v měřítku 1/43. Ještě pod značkou MARTOYS se však většina modelů vyráběla zpočátku v měřítku 1/24 a většinou představovala moderní evropské sportovní a salónové vozy.

Bburago Lamborghini Gallardo Polizia

Většina byla velmi detailně zpracována a zahrnovala mnoho pohyblivých částí. Později byla vyrobena řada vozidel v měřítku 1/18, která se měla stát chlebem a máslem nabídky Bburago. V polovině osmdesátých let začala výrobní linka chrlit i modely v měřítku 1/43.

Zatímco vozy v sadách kitů používaly stejné výrobní postupy, jak je známe v jejich současné podobě, u hotových sběratelských modelů využívali mimo jiné techniku tampónového tisku.

Bburago Ferrari California T

Pro úsporu nákladů byly modely často duplikovány z jednoho měřítka do druhého. Výrobní řady DiamondSuper a Gold byly hlavní linie v měřítku 1/18 s více než 30 různými modely. Každé vozidlo bylo nabízeno ve dvou až třech barvách a často ve verzi roadster a nebo coupé. Rozdíly jsou těžko rozpoznatelné, ale řada Super byla více sladěna s klasickými vozy, zatímco série Gold měla více luxusní balení.

Nyní se značka Bburago řadí mezi vůbec nejpopulárnější značky kovových sběratelských modelů a to z důvodu výborného zpracování a také velmi přijatelné ceny. Nejvíce populárními jsou značky Ferrari a Porsche.