Jak vybrat autodráhu

Blíží se Vánoce a stále častěji se setkáváme s otázkou „Jakou vybrat na autodráhu“. Pojmem autodráha myslíme elektrickou autodráhu, kdy auta jezdí v drážkách, auta jsou napájena přes plechové kolejničky a kartáčky. Pokud máte na mysli autodráhy pro malé děti s plastovými autíčky, pak se prosím podívejte na nabídku autodráh a garáží Bburago.

Příklad autodráhy

 

Základním kritériem rozdělení autodráhy je měřítko!

  • Měřítko 1:32: je standardní meřítko, auta mají délku od 10 do 13 cm – dle typu. K dispozici je nepřeberné množství typů aut a traťových dílů – mosty, křížení, šikany, klopené zatáčky. Hlavní výhodnou je velký výběr doplňkového sortimentu. Můžete si postavit nepřeberné množství tratí. Robustní konstrukce autíček rovněž znamená i jejich velkou odolnost. Samozřejmostí je detailní zpracování jak autíček, tak traťových dílů.
  • Měřítko 1:43: je zmenšené měřítko, auta mají délku 7 až 8 cm. Výběr autíček a traťových dílů je velmi omezený pouze na několik typů, výhodou těchto autodráh je nízká cena.

 

Jak tedy autodráhu vybrat?

Pokud si chcete s autodráhou bavit dlouhodobě, vyberte měřítko 1:32. Kromě velmi odolnosti autíček a traťových dílů je vše nádherně zpracováno - auta mají svítící světla, otočný vodící prvek, magnet, naklápěcí nápravy. Nepřeberné množství aut (aktuálně jich v nabídce máme přes 150 typů) a traťových dílů umožňuje autodráhy nadále rozšiřovat.

Pokud nevíte, jestli Vás autodráha „chytne“, můžete vyzkoušet cenově dostupnou autodráhu v měřítku 1:43.

Detail autodráhy

 

Jaké autodráhy můžete zakoupit?

V nabídce máme autodráhy známé značky SCX Compact v měřítku 1:43, SCX Original a SCX WOS 1:32. Pouze pro upřesnění, běžné tratové díly (tj. vše mimo napájecí díl) mezi autodráhami SCX WOS 1:32 a SCX Original 1:32 jsou navzájem kompatibilní.

Autodráhy SCX 1:32 Original

Autodráha SCX Original 1:32

Autodráha SCX 1:32 Original je klasická autodráha pro 2 autíčka. Každé autíčko má svoji dráhu, rychlost autíčka se ovládá napětím na dráze. S tímto typem autodráhy jste se jistě setkali v minulosti. Výhodou je nízká cena, jednoduchost použití a samozřejmě velké množství doplňků.

Autodráhy SCX 1:32 WOS

Autodráha SCX WOS 1:32

Firma SCX vůbec jako první na světě přišla na trh s digitálními autodráhami SCX Digital.Autodráhy SCX WOS jsou logickým nástupcem autodráh SCX Digital, která má oproti SCX Digital velké množství výhod. SCX WOS umožňuje jízdu až 6 autíček, které se mohou předjíždět. Předjíždění je uděláno tak, že autíčko si na pokyn jezdce umí přestavit výhybku, na které autíčko přejete z pruhu do pruhu. (Princip je tak podobné jako u tramvají.) SCX WOS rovněž umí simulovat skutečné závody - ubývání paliva v nádrži, tankování v pitboxu, auta s méně palivem jezdí rychleji. Dále lze zakomponovat i autonomní auta, která „obtěžují“ závodící auta svojí pomalou jízdou s náhodným přejížděním na výhybkách.

Autodráhy SCX 1:43 Compact

Autodráha SCX Compact 1:43

Autodráhy SCX Compact jsou vyrobeny v měřítku 1:43. Jejich hlavní předností je velmi nízká cena, autodráhu lze pořídit již od 1699 Kč. Její nevýhodou je omezený sortiment příslušenství a menší odolností autíček, což je logicky dáno jejich menšími rozměry. Pokud nevíte, zda Vás autodráha bude bavit, SCX Compact bude jistě tou správnou volbou.